back to top
9.7 C
София

TDK счупи рекорда с нов 100GB Blu-ray диск

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Разработчиците от TDK представиха нов диск по вече познатата Blu-ray технология с капацитет от 100 GB, което е почти 2 пъти повече от предишния рекорд, който беше 54 GBи се държеше от диск правен по същата технология. Това е логично като се вземе предвид факта, че новия диск има не 2 а 4 слоя, всеки събиращ по 25GB. По този начин форматът на Sony – Blu-ray има сериозна преднина пред HD-DVD форматът на Toshiba, който преди няколко дни успя с 3 слоя да достигне 45GB. Очаква се Blu-ray технологията да се използва и за носителите ползвани от Sony PlayStation 3, което ще позволи на разработчиците на игри да не мислят за големината на продуктите си.

Източник: ComTrade


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

×